x 

Softfeel “Fluweelzacht en zichtbaar elegant”

Sofrfeel is de nieuwste matte transparante lak van dit moment ontwikkeld door Brillux. Na het aanbrengen van Softfeel op voorbehandeld hout of metaal, veranderd het in een fluweelzacht oppervlak met een voelbare matte en elegante uitstraling.

“De eerste voelbare matte oppervlakteafwerking”

Softfeel is een watergedragen lak die een fluweelzachte en chique uitstraling creëert en tegelijkertijd voor een slijtvaste afwerking zorgt. Exclusieve interieurelementen kunnen nu verfijnd worden afgewerkt met een oppervlak dat de zintuigen letterlijk aanspreekt. Met deze transparante afwerklaag kan een buitengewoon mat oppervlak gecreëerd worden voor objecten van hout en metaal binnenshuis.

Laat uw fantasie de vrije loop als het gaat om het te behandelen oppervlak. Of het nu gaat om kasten, meubels, lambriseringen, plinten, deuren, kozijnen, panelen, (metalen) steunen of welk ander interieurelement dan ook, het kan allemaal behandeld worden met Brillux Softfeel. De enigste voorwaarde is dat de ondergrond van hout (of een afgeleide daarvan zoals MDF of Spaanplaat) of metaal dient te zijn voor behandeld met een Brillux Hydro-PU-lak.

Softfeel is gebaseerd op een speciaal ontwikkeld, watergedragen polyurethaan-copolymeer. Daarnaast worden tijdens de productie bijzonder elastische grondstoffen gebruikt. Dankzij deze samenstelling en de combinatie met een innoverende activator zijn indrukwekkende oppervlakken mogelijk die aangenaam aanvoelen en een zeer goede krasbestendigheid hebben in vergelijking met de traditionele matte lakken op de markt. Een belangrijk punt, vooral voor grote objecten, is dat het oppervlak nauwelijks licht reflecteert, waardoor een uniforme uitstraling wordt gewaarborgd.

Om het beste resultaat te krijgen gaat u als volgt te werk:

  1. Behandel kaal hout of metaal voor met een grondverf in de gewenste kleur (bij voorkeur de Brillux Lacryl Allgrund 246). *
  2. Schuur het oppervlak licht op en behandel het met Brillux Hydro-PU-Tec Zijdematlak 2088 in de kleur naar keuze. *
  3. Schuur het oppervlak licht op met een Schuurvlies-pad S600 (zeer fijn) ook wel een Scotbride genoemd en neem het oppervlak af met een High-performance microvezeldoek
  4. Breng 1 laag Brillux Softfeel aan.

* Afhankelijk van het type ondergrond of dekking 1 of 2 lagen aanbrengen.

Wat u ook moet weten over SoftfeelBrillux Softfeel Openhaard

  • Beperkt houdbaar! Softfeel kan tot 4 weken na levering verwerkt worden met de kwast, roller of spuitapparaat.
  • Na aanbrengen stofdroog na 2 uur en volledig belastbaar na 7 dagen.
  • Verbruik is c.a. 7-9 m2 per liter.
  • Koel, Droog en vorstvrij bewaren
  • Niet te gebruiken in vochtige ruimtes
  • Niet geschikt voor op de vloer of trap (loop gedeelte)


GRATIS Sample

Wilt u zelf ervaren hoe indrukwekkend Softfeel uw zintuigen aanspreek? JA? Vraag dan hieronder uw GRATIS handgemaakte sample aan.

GRATIS sample aanvragen    


Direct online bestellen?
Wilt u Softfeel direct online bestellen? Dan heeft u deze producten nodig:

Merken

Nieuwsbrief